نوشته‌های یک برنامه‌نویس

کمی هم به زبان انسان ها متن بنویسم تا برای کامپیوترها به زبان های خودشان!

نوشته‌های یک برنامه‌نویس

کمی هم به زبان انسان ها متن بنویسم تا برای کامپیوترها به زبان های خودشان!

به نام خدا

حتما اگر کاربر معمولی ویندوز باشید حتماً نام Command Prompt (با نام اختصاری cmd) را شنیده‌اید. خیلی‌ها این قسمت را یک شبه داس می‌بینند! اکثر کاربرد آن هم که شاید با آن ها داشته باشند اموری مانند:

  •  گرفتن IP(های) کامپیوتر (با فرمان ipconfig)
  •  گرفتن ping (با فرمان ping)
  • چک اتصال پورت و IP با فرمان Talnet
  • گاهی هم اجزای برنامه‌های Consoleیی.
  • کار با دایرکتوری‌ها 
  • و...

البته باید این نکته ها را گفت که تمام ویندوز از اینجا اجرا میشود! بدین معنی که هر برنامه‌ای که ما میبینم (شامل پنجره‌ها ، برنامه‌ها مختلف و ...) که به نوعی دارای رابط گرافیکی یا Interface هستند به این قسمت از ویندوز فرمان می فرستد و جواب را از همان قسمت دریافت و جواب را به صورت گرافیکی به ما تحویل میدهند.

کسانی هم که لینوکس کار میکنند حتما با مفهومی به نام Terminal آشنا هستند که از نظر کارایی کاملا شبیه همان Command Prompt ویندوز است و کارهای زیادی از قبلی نصب ، حذف ، تنظیم و مدیریت برنامه‌ها را انجام میدهد و در واقع هسته یک سیستم عامل لینوکسی است. 

خب به یک سری از کارهای Command Prompt اشاره کردیم ولی باز از نظر کاربران ویندوز این امکانات نسبت به کرنل‌های لینوکسی کم بود.بنابراین شرکت ماکروسافت روی به ساختن یک کنسول قوی‌تر نمود.

PowerShell

Microsoft PowerShell ، یک کنسول خط فرمانی است که کارهای زیادی را می‌تواند انجام دهد که بعضاً نسبت به خود CMD بیشتر و هم کوتاه‌تر (بهینه‌تر) است. قابلیت اتصال به Active Directory ، Exchange  و SharePoint ، قابلیت اضافه و حذف کاربران ، قابلیت نوشتن تابع و اجرای آن و... همگی از ویژگی‌های این خط فرمان است.

PowerShell در سیستم عامل های 7 , 8 , 2008 , 2008R2 , 2012 به راحتی قابل یافتن است و به طور کلی در هر سیستم عاملی که بر روی آن قابلیت نصب فریم ورک net. باشد قابل اجرا است. یک راه اجرای آن رفتن به قسمت Run و تایپ کلمه Powershell است.

Powershell قدرت به کار گیری آن در برنامه‌های نوشته شده با net. نیز است و می توان از آن به صورت یک API استفاده کرد. و از آن بسیار استفاده کرد (خود من خیلی باهاش دارم کار میکنم ;-) )

چند وقت پیش یک کتاب عالی در این مورد از شرکت ماکروسافت داخل اینترنت پیدا کردم که توسط انتشارات ماکروسافت Microsoft Press انتشار یافته بود. این کتاب را برایتان آپلود کردم. امیدوارم خوشتان بیاد ;)

Powershell ebook

دریافت فایل (با حجم حدوداً 4 مگابایت)


پانوشت: فک کنم واسه مطلب اول بد نبود!

پانوشت بعدی: عیدتون مبارک باشه.

  • جمعه, ۱۲ آبان ۱۳۹۱، ۰۴:۴۹ ب.ظ
  • علی غفاری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی